تهران ، ولیعصر
09382921918

خوکچه هندی

خوکچه هندی
خوکچه هندی مورد علاقه بسیاری از افراد برای نگهداری به عنوان یک حیوان خانگی است. این حیوان تاریخچه جالبی دارد. برای نگهداری از آن باید خصوصیات رفتاری و ظاهری آن را بشناسید که در این محتوا همه چیز در مورد خوکچه هندی گفته خواهد شد. با ما همراه باشید.

تاریخچه خوکچه هندی و پیدایش آن‌ها

خوکچه هندی حیوانی است که بر خلاف نامش شباهت زیادی به خرگوش دارد که جزء دسته ی پستانداران و راستای جوندگان است. زیستگاه طبیعی این حیوان در آمریکای جنوبی است. اولین خوکچه هندی توسط سرخپوستان اینکان ساکن در آمریکای جنوبی اهلس شد و در قرن۱۶ میلادی وارد اروپا شد. در ابتدا از خوکچه به عنوان منبع سرشار مواد غذایی، برای مصرف غذای مورد استفاده قرار می گرفت ولی بعدا به عنوان حیوان زینتی در سال ۱۷۷۰ وارد آمریکا شد. خوکچه های هندی هیچ ارتباطی به خوک ها ندارند. اجداد این حیوانات جوندگانی مانند چینچیلا و خارپشت ها بوده است و بر خلاف خوک ها همه چیز خوار نیستند. به اعتقاد دانشمندان دلیل نام گذاری عنوان خوک برای این حیوان، شباهت زیاد صدای آنها به نوزاد خوک است.

خوکچه هندیخصوصیات ظاهری خوکچه هندی

این حیوان دارای پاهای کوتاه، هیکلی پهن و بدون دم، بینی و گوش های کوچک است. وزن خوکچه های هندی بین ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ گرم است و قد آنها حدودا بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر است. در حالی که پاهای عقب آنها دارای ۳انگشت است ولی پاهای جلویشان دارای ۴انگشت است که هر کدام از انگشت هایشان دارای چنگال است. میانگین سن این حیوان بین ۴ تا ۵ سال است ولی در صورتی که از آنها به خوبی نگهداری شود، تا ۸سال هم عمر می کنند. مسن ترین خوکچه هندی که در دنیا بوده است، ۱۴ سال عمر کرد. خوکچه های هندی به رنگ های: نقره ای، کرم، شکلاتی،قهوه ای، سفید، مشکی و… هستند. این حیوان مانند سایر جوندگان به جویدن و حست و خیز کردن علاقه مند هستند.

انواع خوکچه هندی

  • اتیوپیایی
  • امریکایی
  • پرویی
  • ساتین
  • سیلکی
  • تدی
  • کاکل دار سفید

خصوصیات رفتاری خوکچه هندی

خوکچه های هندی دارای حافظه خوبی هستند. آنها حیوانات فرز و چست و چابکی نیستند و توانایی بالا رفتن از موانع بلند را ندارند، و فقط می توانند از روی موانع کوتاه بپرند. خوکچه هندی حیوان ترسویی است و بیشتر اوقات به دلیل ترس از چیزهای مختلف، فرار می کنند. رفتار جنس نر این حیوان با یکدیگر خصمناک است و رفتار خوبی با هم ندارند و دعوا می کنند. در هنگامی که عصبانی شوند به هوا می پرند.

روش نگهداری خوکچه

خوکچه های هندی نیازمند فضای تمیز هستند و دارای حس بویایی قوی هستند. بهتر است که فضایی مناسب برای این حیوان در داخل خانه انتخاب کنید که آشپزخانه گزینه ای مناسب برای مکان نگه داری این حیوان است. در صورتی که قفس خوکچه ها را در کنار یخچال قرار دهید، به سرعت صدای باز یا بسته شدن در را تشخیص می دهد و هر بار برای میوه و سبزی ها صدا می کند. انتخاب یک مکان مناسب برای خوکچه ها کار راحتی است ولی باید توجه داشت که قفس حیوان حتما از زمین فاصله داشته باشد و دیواره های قفس ارتفاعی نزدیک به ۴۰سانتی متر باشد که از پریدن حیوان به بیرون جلوگیری کند. نیازی به تهیه تجهیزات برای قفس آنها نیست. پوشش کف قفس خوکچه هد مهم ترین نکته برای قفس آنها است که باید از پوشال های بسته بندی شده مخصوص این حیوان استفاده شود. به هیچ عنوان نباید برای پوشش کف قفس از خاک اره استفاده کرد، چون این پوشش ریز و نازک بوده که به همین دلیل به راحتی وارد چشم و بینی حیوان می شود. همین طور اگر برای پوشش کف قفس از روزنامه استفاده شود، باید مراقب بود که خوکچه آنها نجود چون به سرعت توسط آنها جویده می شود، به همین دلیل است که گزینه مناسبی برای پوشش کف قفس خوکچه ها نیست. خوکچه ها به داشتن یک آشیانه یا لانه علاقه مند هستند ولی قرار دادن آن در قفس اجباری نیست. هیچ وقت نباید خوکچه ها را در قفس پلاستیکی نگه داری کرد، چون دارای بافت نرمی برای حیوان است که به راحتی توسط آنها خورده می شود. خوکچه های هندی بیماری های مشترک زیادی با انسان ها ندارند. در صوروی که برخی نکات مهم رعایت شوند، این حیوان هیچگاه دچار بیماری نمی شود.

خوکچه هندینکات مهم نگهداری

بعد از بازی با آنها، دست ها با آبو صابون شسته شود. نباید خوکچه ها را بدون نظارت در خانه رها شوند. در صورتی که در مکونی غیر از قفسشان مدفوع کنند، حتما باید جمع آوری و محل به خوبی تمیز شود. حداقل باید هفته ای یک بار قفسشان تمیز شود. پس از نظافت قفس آنها، دست ها حتما با آب و صابون شسته شود.

بیماری های خوکچه هندی

از جمله بیماری های که احتمال ابتلای خوکچه ها به آن وجود دارد، می توان اسهال، کم تحرکی که به دلیل کمبود ویتامینc است.  عفونت های تنفسی را نام برد. یکی دیگر از این بیماری ها دمل چر‌کی است که به دلیل خراشیدگی گلو توسط علف خشک در گردن ظاهر می شود. یکی دیگر از بیماری های خطرناک برای این حیوان عفونت چشمی اشت که به دلیل فرو رفتن علوفه ی کف قفس به داخل چشم و پلک زدن مداوم در قرنیه ایجاد خراشیدگی می کند. مطالبی در مورد حیوانات اهلی دیگر: اسب نژاد عربی خرچنگ جمع بندی برای دریافت قیمت خوکچه هندی و اطلاعات کامل در خصوص آن‌ها با تماس بگیرید.
محصولات مرتبط
پاسخ دهید